Златен Владислав Димитров на диск на шампионата до 20 години

На приключилия в столицата национален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години взеха участие над 300 атлети. 12 от тях бяха от клуба по лека атлетика „Лудогорец“ – Разград, водени от треньора Кресен Цонев.

Без изненада, отлично се представи шампионът на диск до 18 години Владислав Димитров. Той отново беше безапелационен в коронната си дисциплина и с резултат 46.45 м спечели златния медал и покри норматив за участие в Балканско първенство до 20 години в Турция. Владо сана пети и в тласкането на гюле.

Виктория Руменова зае пето място в бягането на 3000 м с препятствия и 7-мо място на 3000 м гладко бягане.

Василена Накова е шеста на 400 м с препятствия, а съотборникът й Християн Карчев – осми в същата дисциплина.

Щафетните отбори 4х100 и 4х400 м в състав: Мехмед Мехмед, Християн Карчев, Николай Тодоров и Николай Генов заеха съответно осмо и шесто място.

Божидара Цонева се класира пета на тласкане на гюле.

Извън класирането участва и Лъчезар Вълчев, който скочи 14.43 м в тройния скок с насрещен вятър от 2.4 м/сек., това е покрит норматив за Балканско и Европейско първенство до 18 години. Резултатът му е в ТОП 20 в света, а атлетът е 2 години по-малък от останалите в състезанието. Това , впрочем, важи и останалите разградски атлети. Лъчезар постигна и 6.75 м в скока на дължина.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.