Здравната инспекция организира кампания „Да почистим заедно Разградска област“

Областният управител Владимир Димитров подкрепи пролетната кампания на Регионална здравна инспекция Разград „Да почистим заедно Разградска област“, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

Акцията по почистването е свързана с настъпващата пролет и се планира за периода: 22 – 31 март 2024 г.

Ще се почистват нерегламентирани сметища край пътищата и в горските територии, урбанизирани зони като междублокови пространства, прилежащи територии към жилищни сгради, дворове, паркинги, паркове, градинки и други зелени зони, детски и спортни площадки, места за обществено ползване и други.

Инициативата на Регионална здравна инспекция е провокирана от включването на областния управител и служители на областната администрация в акцията по залесяване на старото сметище на Киченица. Там по идея на кмета Юзджан Рамаданов в началото на март бе почистено нерегламентирано сметище край селото и бяха засадени акациеви дървета.

Целта на кампанията е създаване на здравословна и безопасна среда за жителите на област Разград и е свързана с отговорностите на РЗИ за извършване на здравен контрол върху дейностите със значение за здравето на човека, в частност чистотата на населените места.

Областният управител призовава за активно включване в кампанията местните и регионалните институции в областта, както и всички граждани.

Ръководството и служителите на областната администрация също ще се включат с почистване на замърсена зона.

РЗИ се обърна към общинските кметове и кметовете на населени места с молба за съдействие да бъдат координатори на кампанията.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.