За седмица – засечени са над 1400 автоджигити на пътя

От 7 до 24 юли на територията на ОД на МВР – Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението.

Акцент в засилените проверки е шофирането след употреба на алкохол или наркотични вещества. До момента са проверени 2382 превозни средства и 2997 лица. Съставени са 566 фиша и 168 акта, издадени са 22 предупредителни протокола. Засечените нарушения на скоростните режими са над 1430. Установени са 12 водачи да шофират след употреба на алкохол, а други 11 – след употреба на наркотични вещества. 143 акта са съставени за неправилно паркиране.

1081 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени през изтеклата седмица. Екипите на „Пътна полиция“ са съставили 851 фиша и 100 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение през седмицата са санкционирани един пешеходец и двама мотоциклетисти.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на девет моторни превозни средства – в един от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в шест – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал, а други трима души са ранени, сочи още статистиката

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.