За осми път „Лудогорец“ влезе в групите на Лига Европа

„Лудогорец“ влезе в основната схема на Лига Европа, след като победи „Петрокуб“ и в реванша от плейофите на турнира с 2:1. Така с общ резултат 6:1 Орлите елиминираха съперника.

На стадион “Зимбру” в Кишинев, домакините от „Петрокуб“ поведоха в резултата в 28-та минута. Точен бе Амброз след контраатака. През първата част шампионите имаха няколко чисти положения, но Сон и Рик Джонатан не успяха да вкарат.

След почивката „Лудогорец“ стигна до пълен обрат след попадение на Спас Делев в 75-та минута за 1:1 и на Рик Джонатан в даденото от рефера продължение,. Голът на бразилеца бе изключително красив.

„Лудогорец“ ще разбере съперниците си в основната фаза на Лига Европа днес. Разградчани ще бъдат първия български представител в новия формат на турнира, който е напълно идентичен с този в Шампионската лига. Орлите ще има два мача (едно домакинство и едно гостуване) срещу отбори от първа урна, два мача срещу отбори от втора урна и по два мача срещу отбори от трета и четвърта урна. Може да срещнат два представителя на една и съща футболна федерация (например английските „Манчестър Юнайтед“ и „Тотнъм“ или италианските „Рома“ и „Лацио“).

Жребият в Монако започва в 14:00 ч. българско време.

/e-Razgrad/

Снимка: Ludogorets.com

Hits: 35

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.