За денонощие – петима дрогирани в колите си, един с наркотици пред игрална зала

За денонощие са установени петима водачи да карат колите си дрогирани, съобщават от пресцентъра на МВР.

Лек автомобил „БМВ 320 Д“ е спрян около 21.10 часа на 16 юли по улица „Васил Левски“ в Разград. В хода на полицейската проверка е установено, че 21-годишният водач от село Дянково шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ реагирала положително на амфетамин.

Автомобил „БМВ 530 Д“ е спрян около 22.00 часа на 16 юли на кръстовището от главен път Е-70 към село Ясеновец. В хода на предприетите контролни действия пътните полицаи установили, че 19-годишният водач от Ясеновец шофира под въздействието на наркотични вещества. Направената проба с „Drug test 5000“ реагирала положително на кокаин.

35-годишен мъж от кубратското село Савин е задържан за шофиране след употреба на дрога и притежание на наркотични вещества. Около 23.00 часа на 15 юли в Савин е спрян лек автомобил „Опел Корса“. Водачът е изпробван с „Drug test 5000“, който отчел наличие на канабис и амфетамин. При последвалото претърсване в недвижим имот, обитаван от задържания, са намерени 1,2 грама суха зелена тревиста маса, която при тестване реагира на канабис.

36-годишна жена от Русе е установена да шофира след употреба на наркотици. Управляваният от нея автомобил „Фолксваген Голф“ е спрян около 23.30 часа на 16 юли в град Кубрат. В хода на полицейската проверка е констатирано, че пробата й с „Drug test 5000“ реагира положително на амфетамин.

Лек автомобил „Сузуки Витара“ е спрян около 23.55 часа на 16 юли в заветското село Брестовене. В хода на полицейската проверка 19-годишният водач от село Острово е изпробван с „Drug test 5000“. Установено е, че шофира след употреба на амфетамин и метаамфетамин.

И петимата са задържани, образувани са бързи производства.

Задържан е и 36-годишен мъж от Разград за притежание на дрога. Около 00.10 часа на 17 юли на паркинг до игрална зала в Разград е извършена полицейска проверка, при която е установено, че мъжът държи у себе си кристалообразно вещество. Резултатът от нарко-полевия тест се оказал положителен на амфетамин.

/e-Razgrad/

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.