Затвор и глоби за баща и син,  крадци на пътни знаци

Разградският районен съд одобри споразумение, с което подсъдимите баща и син – Алеко А. и Съби С. се признаха за виновни в това, че в началото на месец март 2021 г. са извършили кражба, в условията на повторност, на 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 знака от Северната индустриална зона на Разград.

Те се признаха за виновни и  че са премахнали знаци, предназначени за обезпечаване сигурността на движението на автомобилния транспорт. Двамата използвали тръбите на обща стойност 4246,98 лева, за да си направят ограда на имота, в който живеят, в близко до града село. Това съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд.

Липсата на пътните знаци е установена при обход на служители на Областното пътно управление на 5 март тази година.

Пред съда и двамата заявиха, че са съгласни с постигнатото споразумение, подписали са го доброволно, разбират последиците и са съгласни с тях.

Разградският районен съд прецени, че то не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършените две престъпления 60-годишният Алеко А. прие да му бъде наложено едно общо наказание „лишаване от свобода“ в размер 8 месеца при общ първоначален режим и глоба в размер на 700 лева. За същите престъпления 34-годишният му син Съби С. ще търпи наказание „лишаване от свобода“ в размер на 10 месеца при първоначален общ режим и глоба в размер на 900 лева.

Намаленият размер на наказанието на по-възрастния мъж е съобразено както с неговата възраст, така и с влошеното му здравословно състояние.

Възстановени са нанесените щети на Агенция „Пътна инфраструктура“ София.

Осъдените следва да платят и разноските, направените по наказателното производство.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

/e-Razgrad/

Hits: 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.