Заради Деня на национален траур се отменя официалното откриване на Есенния панаир

Заради обявения от Министерския съвет Ден на национален траур за жертвите, загинали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 г., Община Разград отменя официалното откриване на ХХХ есенен панаир, което бе насрочено за 19.00 ч. на 8 септември. Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Самото изложение на над 100 фирми, които предлагат различни стоки по алеите на парка, обаче ще започне от предварително обявения ден без официалната церемония и концерт. Община Разград призовава представителите на фирмите участници в изложението и атракционите да се съобразят с обявения Ден на национален траур и да не пускат неподходяща и силна музика.
Във връзка с промяната в програмата Панаирът се удължава с още един ден – 16 септември.
Предвиденият за 8 септември концерт на „Гласът на България 2021“ Петя Панева ще се проведе на 13 септември от 19.00 ч., когато по предварителната програма ще има и концерт на Капански ансамбъл и Калоян Димитров-BALLAN.
В Деня за траур Община Разград ще спусне наполовина националните знамена пред общински сгради. Апелът на общинското ръководство е и гражданите по подобаващ начин да отдадат почит на жертвите на наводнението в Царево.
/e-Razgrad/

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.