Започна чаканият десетилетия ремонт на пътя Кубрат-Русе

Започва дългочаканият години ремонт на пътя Кубрат-Русе.

Днес бе направена символичната първа копка на отсечката,  заради която през последните гони имаше протести, включително и с блокади на пътя. Церемонията за ремонта на 47-те километра бе край село Тетово, което се намира по средата на трасето.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе официален гост на символичната първа копка. Той обяви, че проектът е сбъдната мечта за хората в областите Русе и Разград. „След повече от 40 години най-после ще бъде осъществен мащабен ремонт на този път, който е много натоварен, а бе в изключително лошо състояние“, заяви Г. Хюсмен. Областният управител изрази своята признателност и към хората с будна гражданска позиция, чиято активност също е била важен фактор рехабилитацията да стане факт. Той призна, че строителните работи ще създадат дискомфорт за пътуващите в участъка и ги призова да бъдат търпеливи, защото резултатът ще си струва временните неудобства.

Сред официалните гости бяха още членът на УС на АПИ професор Олег Асенов, областният управител на Русе Галин Григоров, народни представители и кметове.

„Приветстваме това, че проектът ще се изпълни, макар че дългоочаквано. Важен е, защото село Тетово се намира в една от средните точки между пътя в на трасето Русе-Кубрат, така че ежедневно хората се сблъскват с проблема и лошия път. Така че силно се надяваме да се случат нещата в сроковете и ще помагаме с каквото можем“, каза кметът на с.Тетово Калоян Терзиев.

Проектът за основен ремонт на дългия близо 47 км участък е на обща стойност над 45 милиона лв. Разработката предвижда пълна подмяна на пътната настилка, изграждане на отводнителни съоръжения, вертикална и хоризонтална маркировка. Срокът за приключване на строителните работи е 10 месеца.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.