Започна ремонтът на тротоарите

Започна ремонтът на тротоари в Разград и в още четири села в общината.

Ремонтът е по обществена поръчка, включва и възстановяване на паркинги, припомнят от пресцентъра на местната администрация. Зам.-кметът Добрин Добрев извърши оглед на подготвителните и първите ремонтни дейности на три от обектите и изрази увереност, че дейностите ще се извършат качествено и със спазването на срока, предвиден по договора на обществената поръчка, за да могат жителите и гостите на Разград, Липник, Киченица, Ясеновец и Топчии да използват възстановените тротоари и паркинги по-скоро.

Работата по трите обекта са: тротоар по бул. „Априлско въстание” от бул. „Странджа” до ул. „Перистър” с дължина 480 м; алеи в градинката до библиотека ”Проф. Боян Пенев” – 400 кв.м; както и 540 кв.м тротоар в село Киченица. По тази обособена позиция ще се ремонтира и тротоарът по ул. „Странджа“: от ул. „Дунав” до ул. „Добруджа” – и от двете страни с обща дължина е 550 м – 2520 кв.м.

Останалите ремонти ще започнат идната седмица. В Разград с бетонова настилка ще е източният тротоар по ул. „Перистър” от бул. „Априлско въстание” до ул. „Кресна” с дължина 650 м – 1820 кв.м; ул. „Росица” от ул. „Осъм” до ул. „Княз Борис” с дължина 363 м – 944 кв.м. Ще се ремонтира и тротоар по ул. „Димитър Хранов” от ул. „Св. Климент” до площада през църквата „Св. Николай Чудотворец” с дължина 107 м, както и паркинг, обслужващ административна сграда на бул. „Априлско въстание”17. По тази обособена позиция е предвиден и ремонт на тротоар на ул. „Трети март” в Ясеновец – 250 м – част от републиканския път от лявата страна при влизане в селото от Разград. Предвиден е и ремонт на тротоар на площада между ул. „Вапцаров” и „Витоша” в Липник –  400 кв.м.

Два тротоара с бетонови плочи ще има от двете страни на моста по ул. „Странджа” – с дължина 40 м и ширина 5.20 м. от всяка от двете страни и тротоара по ул. „Вардар” – от ул. „Росица” от №1 до №11 с дължина 50 м.

Ще бъде ремонтиран и площадът в центъра на село Топчии – 2100 кв.м, новата настилка ще е от сиви вибропресовани плочи.

Общата стойност на обществената поръчка е 337 023 лв. без ДДС от общинския бюджет. Срокът – 90 календарни дни.

Местата за ремонт са определени след сигнали от граждани и след предложение от ръководството на Община Разград за включване на този разход в общинския бюджет.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.