Започна ремонтът на ДГ „Незабравка“

Кметът д-р Валентин Василев, заместникът му Галина Георгиева, председателят на ОбС Надежда Радославова и областният управител Гюнай Хюсмен участваха в деветата поред официална церемония „Първа копка“, с която бе поставено началото на изпълнението на облагородяването на ДГ „Незабравка“.
В своето приветствие към гостите кметът каза, че след ремонта детската градина ще се превърне в хубаво, уютно и удобно място, в което децата да получат най-добрите грижи и пожела успех на изпълнителите.
Въпреки че заваля дъжд, кметът и областният управител направиха символична първа копка. Присъстваха и началникът на РУО Ангел Петков, общинският съветник Галин Парашкевов, педагози и директорът на ДГ „Незабравка“ Катя Георгиева, ръководителят на проекта Недим Тахиров, главният архитект Илин Солаков, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Елка Драмалиева, екипът на проекта, представители на фирмата изпълнител.
В детската градина ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, предстои частично подсилване на сградата и терена в северната част на имота, както и привеждането на средата и дворното пространство към изискванията за общодостъпна и безопасна среда.
В допълнение на строителните дейности се предвижда доставката на обзавеждане и оборудване за детската градина.
Финансирането на обекта е по ОП„Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. в рамките на проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на Разград“.
Срокът за изпълнието на ремонта е до 30.11.2019 г.
/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.