Започна месецът на предизборната кампания

Започва предизборната кампания на кандидатите за местна власт. На 29 октомври българите ще изберат кметове и общински съветници, които ще управляват през следващите четири години.

Предстоят 30 дни, в които кандидатите трябва да представят своите идеи за развитие на населените места пред гражданите. Предизборната кампания се води само на български език и приключва в 24:00 ч. на 27 октомври. Денят преди вота е за размисъл.

Право на вот имат малко над 6 048 000 избиратели. В секциите с над 300 гласоподаватели, освен с хартиени бюлетини, ще се гласува и с машини. В над 11 000 секции ще има видеонаблюдение и излъчване при отчитането на резултатите. За гласовете на гражданите ще се борят представители на 58 партии и 9 коалиции.

От днес се открива и национална телефонна линия и национален имейл, на които гражданите ще могат да подават сигнали за изборни нарушения. С цел да се осигурят честни и прозрачни избори беше създадено и общо звено между прокуратурата, МВР и ДАНС.

За сигнали за нарушения телефонът в Разград е: 084 62 72 57, националният е 02 90 112 98, а електронната поща“ izbori@mvr.bg

/e-Razgrad/

Hits: 54

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.