Започна лятната академия „1, 2, 3 Старт!“

60 деца от предучилищна възраст до 4 клас участват в новата инициатива – лятна академия „1, 2, 3 Старт!“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Гост на откриването бе зам.-кметът Хабибе Расим.

С децата ще работят млади хора, предимно започнали педагогическата си кариера през Фондация „Заедно в час“. Лятната академия е създадена по аналогия на „Старт Академия“, която функционира в София. Инициаторите да се случи в Разград са: Кристиян Димитров, Анна Бисет, Стоян Михайлов, Пламена Димитрова, Деница Василева.

Лятната академия се помещава в сградата на бившия Междуучилищен център, която се използва от ЦУТНТ. Занятията са преди обед от 9,00 до 12,30 ч. в продължение на три седмици.

Хабибе Расим пожела „На добър час!“ на чудесната инициатива и изрази подкрепата на ръководството на местната управа за подобни прояви, ангажирани с развиване на уменията и творческите способности на децата на Разград. Приветствия към децата, учителите и родителите отправиха и началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, директорът на дирекция в Областна администрация Светлин Симеонов, както и Дияна Славова от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, която, както инициаторите на Лятната академия уточниха, ги подкрепя от възникването на идеята. Освен на нея те благодариха и на всички останали организации, структури, частни лица, фирми, ангажирани с тяхната кауза и подкрепили ги по различен начин: „Пилко“, „Млин-97“, „Фондация „Заедно в час“, Община Разград, Регионално управление на образованието-Разград, ЦУТНТ, ресторант „Лес“, Куиз Разград, Мотоклуб „Windows sons Bulgaria“, Таня Тодорова – директор на РИМ – Разград, Джипо Джипов, Мартин Нешев, родители на деца от 1“б“ клас от ОУ “Васил Левски“, Боряна Маркова и Цветелин Петков, Цвятко Русев – Валли-10, Стефан Иванов, Ивелина Енчева.

Преди приветствията от официалните лица иподякон Илиян Чолев отслужи молебен за здраве и успешно начало на инициативата, а след поздравите започнаха забавните и полезни занимания за децата.

/e-Razgrad/

Hits: 56

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.