Започна изграждането на Коледния базар, празничните светлини грейват на 6 декември

ДЕТСКИ КЪТ И ДУЗИНА КОНЦЕРТИ И СПЕКТАКЛИ В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ

Започна изграждането на Коледния базар край елхата пред ОКЦ и новата коледна украса „Персеиди в нощно небе“, съобщиха от пресселужбата на общинската администрация. Вече са сглобени три от общо петте дървени къщички, в които ще се продават различни артикули предимно на коледна тематика: сладки, украси, чорапи с коледни и новогодишни мотиви и други. Коледният базар ще отвори на 6 декември, когато ще грейнат и светлините на Коледната елха, както и цялата коледна украса в централната част на града. Базарът ще е отворен до 29 декември.

Освен да пазаруват от дървените къщички, жителите и гостите на града ще имат възможност и да похапнат скара и да опитат подходящи за сезона напитки – пелин и тъмна бира – от обособен временен обект за хранене. За малките посетители на коледния базар ще има каравани с понички, палачинки, гофрети, царевица и пуканки. Детски кът с място за снимки ще бъде оформен в района на естествената елха зад паметника на Майстор Манол. Тя ще бъде украсена от възпитаници на Школата по изобразително изкуство към  ЦРД с ръководител Цветомира Петрова на 5 декември от 16.00 ч. Малките художници ще поставят изработени от тях коледни играчки за елха и украса, предоставена от ”Паркстрой”. Поканени са и всички деца, които имат желание да се включат. В района на детския кът и базара ще има и детска въртележка, кутия за писма до Дядо Коледа, както и други изненади за малчуганите.

Във фоайето на Общинския културен център ще има още един коледен базар. Той ще е предмети, изработени от социални и образователни институции: центровете  “Подай ръка“, в Просторно и ЦУТНТ. Този базар ще работи от 19 до 21 декември между 10.00 и 18.30 ч.

В района на коледния базар на открито ще е и новият акцент в културния календар на празничния месец декември. От 19 декември до 23 декември от 17.30 ч. кратки коледни концерти „Под елхата” ще изнесат: Центърът за работа с деца, Капанският ансамбъл, ДТА ”Лудогорче”, ДТА ”Капанче” и хор „Железни струни”. Освен тези още над 10 концерта и спектакли на местни и гостуващи формации, както и две изложби включва културният календар за последния месец на годината.

Едно от най-чаканите събития за децата – запалването на светлините на коледната елха – е насрочено за 18.00 ч. във вторник, 6 декември, Никулден – денят, в който се отбелязва храмовия празник на разградската църква „Св. Николай Чудотворец”. Преди да грейне коледната елха за коледното настроение на малки и големи ще има празнична програма, в която ще участват: Мажоретен състав към ЦРД с ръководител Емилия Борисова; ДТШ ”Хорце” към ЦРД с ръководители Румен Иванов и Жулиета Иванова; Мартина Матева и Пресияна Тодорова от Музикална школа при читалище ”Развитие” с ръководител Детелина Тодорова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.