Започва възстановяването на уличното осветление на изхода към Кубрат

Днес бе открита строителна площадка и определена строителна линия за възстановяване на уличното осветление на изхода на Разград към Кубрат – по ул. „Княз Борис“ от кръстовището с ул. „Добруджа“ до ел.подстанцията, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Това се случва след провеждане на обществена поръчка и подписан договор с фирмата изпълнител, предложила цена от 48 500 лв. Срокът за извършване на строително-ремонтните работи е 45 дни от днес.

Проектът предвижда ремонтиране на съществуващите стълбове, добавяне на 6 нови стълба общо ще са 51. На тях ще се монтират 102 осветителни тела с висока енергийна ефективност, като се спазят всички нормативни изисквания за осветеност.

Не се предвижда затваряне на движението в посока изхода от Разград към Кубрат, но се призовават водачите на МПС да бъдат внимателни при преминаване край участъците, в които се работи.

От Общината припомнят, че от началото на годината това е втора инициатива на ръководството на местната управа за подобряване осветеността на входно-изходните пътни артерии на града. Първият проект бе за изграждане на нови стълбове и осветителни тела в посока Търговище. Етапът на реализация на този проект е за въвеждане в експлоатация.

/e-Razgrad/

Hits: 229

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.