Започна възстановяването на Лъвино

В пострадалото в събота след бурни ветрове Лъвино заяпочна почистването и възстановяванета на селото от бедствието, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

Ръководител на операцията е началникът на Районна служба „Пожарна безопасност“ главен инспектор Йордан Рангелов.

Община Исперих е мобилизирала всички ресурси за възстановителните работи. Помагат и представители на областната администрация. Главен експерт по защита при бедствия и аварии Николай Атанасов оказва организационна и методическа подкрепа за документално оформяне на описи и огледи, съдейства за исканията на пострадалите към Агенцията са социално подпоимагане и Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване. Съдействие на място в Лъвино оказва и директорът на дирекция в Областна администрация Светлин Симеонов. Включват се доброволци от БЧК, доброволци от селото и от общината, но има и хора даже от Варна.

Община Исперих е организирала топъл обяд за всички нуждаещи. Мобилизирана е много техника – общинска и от предприятия в общината. Помагат от другите съседни общини с дарения – вода и храна.

Областният управител Владимир Димитров помогна на „Енергоразпределение – Север“ да получи подкрепа от други области за да се възстанови бързо електричеството.

Зам.-министърът на труда и социалната политика Гинка Машова, заедно с директори на Агенцията за социално подпомагане и на фонда „Социална закрила” ще пристигнат утре в Разград, за да окажат съдействие на пострадалите населени места.

Община Исперих откри дарителска сметка за възстановяване на щетите, причинени от природната стихия.

Даренията могат да бъдат преведени по банков път на името на:

Община Исперих

Банка: ОББ АД

Банков код – BIC: UBBSBGSF

Банкова сметка – IBAN: BG30UBBS81558400192900

Вид плащане – 445100 /за дарения от страната/

Вид плащане – 445200 /за дарения от чужбина/

Основание: Дарение за пострадалите в Лъвино

От кризисния щаб обявиха също, че има нужда от още доброволци, за да може при хубаво времето бързо да бъдат възстановени домовете на хората. Приемат се и  строителни материали – може и употребявани, но годни да влязат в употреба.

/e-Razgrad/

Hits: 16

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.