Започнаха заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет в Разград, ГЕРБ-избраниците ги няма

Разискването на докладните преминава при спазване на превантивни мерки срещу коронавируса

При спазване на строги превантивни мерки срещу COVID-19 започнаха заседанията на постоянните комисии към Общински съвет  -Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Общо 6 съвместни заседания на по две комисии са насрочени за днес и утре. Те се провеждат в залата на Общинския съвет в Община Разград, а заради въведеното извънредно положение са закрити. При същите условия – закрита – ще бъде и сесията на 31 март от 13,30 ч., тя обаче ще се предава пряко по Общинско радио – Разград и телевизия КИС 13, както и онлайн на сайта на телевизията и на Община Разград (в секция Общински съвет, предаване на живо). На сесията ще бъдат обсъдени общо 37 докладни записки, сред тях са: предоставяне на дървесина от общински горски територии на общински звена и социални групи за 2020 г., изменения на общински наредби, допълнение на Програмата за разпореждане с имоти общинска собственост, избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на село Киченица във връзка с провеждането на частични избори в селото, актуализация на бюджета през четвъртото тримесечие на 2019 г., приемане на бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г., приемане на годишна програма за развитие на читалищната дейност в община Разград през 2020 г., разрешаване на изготвяне на проекти и одобряване на подробни устройствени планове за различни имоти и други.

В заседанията на комисиите участват представители на пет от шестте групи общински съветници: Коалиция „БСП за България“, МК „Демократична България – обединение („ДА България“, ДСБ, „Зелено движение“)(„Съюз на демократичните сили“, Движение „България на гражданите“), ДПС, ЗНС и ВМРО „Кауза Разград“. Всеки от съветниците влиза на заседание с предпазна маска и ръкавици, осигурени на пункт във фоайето пред залата, има възможност да използва и дезинфектант за ръце. Съветниците сядат през банка, освен тях и служителите от звеното към Общинския съвет в залата присъстват само вносителите – кметът и заместник-кметовете. След всяко заседание банките се дезинфекцират.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.