Завършва изграждането на две детски площадки и на площадка за стрийт фитнес

Завършва изграждането на две детски площадки – в жк „Орел“ и в парка и на площадка за стрийт фитнес в парка, съобщиха от хпресслужбата на местната администрация.

Те са изградени след провеждане от Община Разград на обществена поръчка за това. Обособените позиции в поръчката са три, за всяка от площадките, общата прогнозна стойност на трите площадки бе 114 918 лв. без ДДС.

В края на миналата седмица бяха поставени уредите на площадката за фитнес на открито, те вече се използват активно от разградчани. Площадката е с ударопоглъщаща настилка, а край нея са поставени и пейки.

Днес бяха инсталирани и детските съоръжения на другите две площадки. На площадката вдясно от официалния вход на Северния градски парк върху ударопоглъщаща настилка бяха поставени 7 съоръжения в ярки цветове и форми, подходящи за забавление на деца от 0 до 3 години. Има съоръжения с форма на костенурки, на кит и на хамелеон. Край площадката са поставени 6 нови пейки, както и кошчета за боклук.

Детската площадка в близост до баскетболното игрище и блок 12 в жк „Орел“ е за малко по-големи деца – от 3 до 12 години. По нея има довършителни работи – поставяне на част от ударопоглъщащата настилка, както и ограда. Но вече са инсталирани четири съоръжения, както и пейки, и кошчета.

Община Разград пожелава весели игри на малчуганите, които ще използват детските площадки и успешни спортни занимания на хората с интерес към фитнеса. Местната управа апелира новите съоръжения да се пазят, за да могат да се използват по-дълго и от повече хора. При посегателства над съоръженията призивът е да се сигнализира на тел. 112, а при установена техническа неизправност – на тел. 084 618 186.

/e-Razgrad/

Hits: 41

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.