Завет отново се организира за протест заради разбития до невъзможност път до Разград

Заветчани отново се организират за протест заради лошия републикански път към Разград.

Екипът на фейсбук групата „Граждани за Завет“ публикува призив недоволните да се подпишат под настояването за спешен ремонт.

„Драги съграждани, приятели и съмишленици, започва подписка!…

От няколко месеца пламенно се работи в посока разрешаването на този злободневен за нашата община проблем. Съгласно Решение №471 на Общински съвет – Завет от 18.06.2019 г. и изпълнявайки волята на будните жители на община Завет, беше създаден инициативен комитет начело с Петко Керанов и членове Айгюн Кенар и Севил Неджиб. Целта на ИК е събиране на подписка, която да бъде изпратена до Агенция „Пътна инфраструктура“ и заинтересованите институции с искане за спешен ремонт на Републикански път ІІІ-4902 /Просторно-Побит камък – Завет – Веселец/.

НАШАТА МОЛБА Е СЛЕДНАТА:

Ако сте съпричастни и искате да подпомогнете каузата, можете да го направите като се подпишете в списъците, намиращи се в бистро „Ябълката“, клона на „Еврофутбол“ и хранителния магазин на центъра на гр. Завет ( На галено – “Бобито” ).”

Припомняме, че от Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха официално, че пари за цялостен ремонт на пътя Просторно – Побит камък – Завет – Веселец няма. Поводът бе протестната декларация на Общинския съвет през юни. В документа се заявяваше категорично, че ако държавата не се обърне с лице към проблема с неотложния ремонт на републиканския път, „обществеността на община Завет ще инициира граждански инициативи за защита на конституционните си права, в това число и гражданско неподчинение“.

Публикуваният сега във Фейсбук призив е потвърждение на цитата от протестната декларация на ОбС.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.