Жена намери и предаде в полицията чанта с 19 300 лева

Почетна грамота за доблестна постъпка връчи директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Диян Симеонов на 50-годишна жена от село Раковски, която намери и предаде в полицията чанта с пари, лични вещи и документи, собственост на възрастна 84-годишна разградчанка, съобщиха от преслужбата на полицията.

Джеврие Мехмед е служителка на общинското предприятие „Паркстрой“. Тя разказа, че се натъкнала на чантата в района на Професионалната гимназия по икономика в Разград около 16 часа на 10 юни. Вътре открила лични документи, портмоне и голяма сума пари, поставени в найлонов плик.

Чантата донесла по най-бързия начин в сградата на полицията. С помощта на оперативния дежурен и полицейски служители от патрулния екип на Районно управление – Разград е издирена дъщерята на собственичката. В присъствието на двете страни и полицейските служители са преброени парите – 19 300 лв. Всички вещи и суми са върнати на потърпевшата.

На срещата в сградата на ОД на МВР днес присъстваха кметът на Разград Добрин Добрев и областният управител Владимир Димитров. Градоначалникът връчи грамота и ваучер на Джеврие Мехмед, а областният управител – плакет със символа на Разград Златния пегас.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.