Есенният панаир тръгва на 10 септември, тази година ще включва и турнир по тенис

Кметът на Разград ще открие официално ХХVІІI Есенен панаир на 10 септември от 20:30 ч. на Ронда в парка.

Културната програма, под знака на Европейските дни на наследството, стартира веднага след това с новият концерт-спектакъл на Хилда Казасян „Да послушаме кино“. Проектът включва най-популярните песни от „златни“  български  филма:„Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др., съобщи директорът на Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ Виолета Антонова. Специални гост-изпълнители в концерта са Теодосий Спасов и Васил Петров.

На 11 септември от 21:00 ч. на същата сцена е концертът на група „Оратница“ – изцяло акустична формация, която представя оригинална интерпретация на български и балкански фолклорни мотиви.

На 12 септември от 20:00 ч., този път на площад „Момина чешма,” е концертът „Музика под звездите” от „Фортисимо Фест Разград 2019” с диригент Максим Ешкенази. Водещ ще бъде Герасим Георгиев – Геро.

На 13 и 14 септември на Ронда от 20.00 часа са концертите съответно на талантите от Центъра за работа с деца и Музикалната школа „Илия Бърнев“.

На 15 септември концертът на фолк певицата Кали, а в последната вечер на панаира – 16 септември, който е и първи учебен ден, сцената е за Дарина Йотова –  Дара.

Главният архитект на община Разград Илин Солаков допълни информацията, че на панаира се очакват 12 обекта „бира-скара“, 10 щанда за захарни изделия, сладолед, царевица, 26 атракциона – въртележки, батути, блъскащи се колички, електронни игри, стрелбища и др., 9 фургона с понички, палачинки и скрежина, както и около 30 щанда с нехранителни и промишлени стоки – дрехи, обувки, играчки, сувенири, керамика и др.

Тази година съпътстващата програма включва и Тенис турнир по двойки – мъже, за Купата на Панаира с награден фонд от 2000 лева. Надпреварата ще се проведе от 10 до 13 септември на тенис корта на ОУ „В. Левски“, записването става до 8 септември на тел.0898365614 – Севдалин Стоянов.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.