Есенният панаир започва идната сряда

XXXI традиционен есенен панаир ще се проведе от 11 до 17 септември 2024 г., съобщи кметът Добрин Добрев на пресконференция, в която участва и зам.-кметът Зорница Евгениева, в чийто ресор е организирането на събитието.

Кметът покани жителите и гостите на Разград в парка, като увери, че тази година панаирът ще е още по-разнообразен, ще има музика и занимания за всеки вкус.
По алеите на парка ще бъдат подредени щандове на 65 фирми: от Разград и още над 20 града от цялата страна. Те ще предлагат спортни, детски, дамски и мъжки облекла, чанти, раници, спално бельо и шалтета, чорапи, детски играчки, балони, сувенири, бижутерия… Ще има шатри за вино, ядки, сушени плодове, захарни изделия…
По централната алея ще бъдат разположени 12 обекта тип скара-бира, машини за понички, палачинки, гофрети, щандове за пуканки, памук, царевица, сладолед…
Над 20 ще са съоръженията от типа „Луна парк“ в атракционния кът под Пантеона.
Културната програма започва след откриването на панаира в 19,30 ч. на 11 септември, сряда. Първи На сцена „Ронда“ след официалното откриване ще пеят фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови – внучки на известната народна певица Гуна Иванова.
В четвъртък от 19,30 ч. на „Ронда“ започва детско парти с игри и с водещ Искрен Пецов. След него в 20,00 ч. е концертът на поп-фолк изпълнителя Александър Робов.
В петък и събота също ще има детско парти с водещ Искрен Пецов. Концертите след неговите изяви ще са на поп-фолк изпълнителя Емрах на 13 септември и на поп-певицата Кристина Димитрова на 14 септември.
На 15 септември от 20,30 ч. е концертът на поп-фолк певицата Емилия.
В последните два панаирни дни вечерните концерти ще започват с изпълнения на възпитаниците на разградската школа „Енджой мюзик“. Те ще пеят от 19,30 ч., от 20 часа на 16 септември ще е концертът на поп-фолк певицата Ванеса, а на 17 септември – на поп-изпълнителката Гери-Никол.
Програмата на панаира от утре ще бъде представена на рекламно пано в центъра на града – в близост до паметника на Майстор Манол.
По време на панаира се въвежда и временна организация за безопасност на движението в района като движението на МПС се извършва еднопосочно по следните улици:
• по ул. „Гаврил Кръстевич” в участъка от кръстовището на ул. „Ангел Кънчев“ до бул. „Васил Левски“;
• по бул. „Васил Левски“ в участъка от кръстовището на ул. „Гаврил Кръстевич” до ул. „Северен булевард“;
На тези улици се обособяват паркоместа, като МПС паркират най-вдясно по посока на движението, успоредно на оста на пътя. Срокът на действие на временната организация на движението е от 10:00 ч. на 11.09.2024 г. до 10:00 ч. на 18.09.2024 г.
От северната и южната страна на пътя, водещ до хотелски комплекс „Лес“ в парка от 10:00 ч. на 11.09.2024 г. до 10:00 ч. на 18.09.2024 г. се обособява временен безплатен паркинг като паркирането се осъществява напречно на пътя.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.