Ердоган подкрепи Украйна за НАТО, очаква Путин през август

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви подкрепа за присъединяването на Украйна в НАТО и настоя споразумението за зърнения коридор да бъде удължено.

Изрази надежда, че руският държавен глава Владимир Путин ще посети Турция идния месец и двамата ще имат възможност да поговорят “на четири очи”, предаде БТА.
Ердоган говори на съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски, който пристигна вчера на работно посещение в Турция. Разговорите между двамата лидери продължиха два часа, посочва телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Визитата е част от източноевропейската обиколка на Зеленски преди срещата на НАТО във Вилнюс идната седмица. Той вече посети България, Чехия и Словакия.
На пресконференцията със Зеленски Ердоган каза още, че Анкара продължава да подкрепя Киев, като добави, че Турция ще продължи да полага усилия за постигане на мир между Украйна и Русия, информира Анадолската агенция.
Украинският президент Володимир Зеленски на свой ред благодари на президента Ердоган и на турския народ за оказваната подкрепа. Благодаря на Турция, че подкрепя териториалната цялост и суверенитета на Украйна, каза Зеленски, цитиран от БТА.
Dnevnik.bg

Dariknews.bg
Standartnews

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.