Експериментално осветление на пешеходни пътеки

”Ремонтстрой” постави експериментално осветление на две пешеходни пътеки в Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Едната пешеходна пътека е на ул. „Дунав” срещу Дома на учителя, а другата – на ул. „Странджа” преди пресечката с ул. „Камчия”, в района на ОУ ”Никола Икономов”. След анализ на въздействието на осветените пътеки върху безопасността на движението, ръководството на Община Разград ще прецени дали в тази бюджетна година да бъдат поставени подобни осветителни тела на всички лошо осевтите пешеходни пътеки, където се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Определянето на невралгичните места ще бъде обсъдено с „Пътна полиция”, ще се приемат и предложения на граждани.

Осветителните тела са по едно на пътека, с насочена светлина и не  заслепяват шофьорите. По време на тестовия период лампите може да бъдат преместени пробно и в други участъци, както и да се променят настройките им да осветяват различни по площ участъци.

Инициативата е част от дейностите по подобряване на безопасността на движението в населените места, предприети от Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.