Еколятото започва в понеделник, на старта му ще наградят победителите във фотоконкурса „Живата природа“

В понеделник, 3 юли, от 11.00 ч. пред Общинския културен център, ще бъде официалното откриване на инициативата на Центъра за ученическо техническо и научно творчество по програмата на Община Разград за екологично възпитание на подрастващите „Еколято 2023“, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Както и в предишните 25 години, Етолятото ще е от три смени, всяка от по 2 седмици. Заявленията за записване на деца се подават в сградата на ЦУТНТ.

Част от церемонията за откриването ще е и награждаването на победителите от фотоконкурса „Живата природа“. Петнадесетото издание на фотоконкурса  „Живата природа“ бе обявено от ЦУТНТ през месец май. Получени са 51 фотографии в направление „Нашите приятели – животните“ и 76 фотографии в направление „Красотата на природата“. Участниците са общо 37 ученици от 7 средни и 4 основни училища в Исперих и Разград.

Комисия от специалисти в състав: Галина Пенева – ст. експерт по природни науки и екология в РУО, инж. Даниела Кившанова и Росица Друмева от ЦУТНТ отличи най-добрите фотографии. Протоколът е публикуван на сайта на Община Разград в секцията на ЦУТНТ.

Освен победителите в отделните категории и възрастови групи, във фотоизложбата „Живата природа“ ще участват творби на още 10 определени от журито участници в конкурса.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.