Екоинспекцията представи проекта  „Събирай – рециклирай“ в три детски градини в Разградско

Руегионалната инспекция по околната срледа и одите – Русе представи проекта „Събирай – рециклирай“ в детските градини „Незабравка“ и „Васил Левски“ в  Разград  и „Осми март“ в Дянково. Това съобщиха от пресслужбата на екоинспекцията.

В групи от прeдучилищен етап на образование в детските зеведения бе представени нагледна информация за ползите за природата и човека от разделното събиране на отпадъците от опаковки. Всяка забавачница получи комплект три цвята контейнери, обозначени със символа за рециклиране, стикери и карти за игра на предмети, които трябва да се изхвърлят в съответния цвят кош, както и указателно табло. Тъй като Община Разград има сключен договор с фирма за разделбно събиране, от там  предоставиха безвъзмездно на децата игри за колективно забавление, брошурки и индивидуални магнитчета, с пожелание всеки ден да полагат малко усилие, за да пазят заобикалящата ги среда чиста и приветлива.

С проекта „Събирай – рециклирай“ инспекцията участва в националната програма „Mладежи за околната среда” на Министерството на околната среда и водите. Подобни инициативи бяха реализирани по-рано тази година в детски заведения в областните градове Русе и Силистра.

/e-Razgrad/

Hits: 61

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.