Д-р Калоян Монев – кандидатът за кмет от „Кауза Разград“

Гражданското движение „Кауза Разград“ първо обяви своята претенция към кметския стол в Разград. На специална пресконференция днес официално бе обявена кандидатурата на юриста Калоян Монев за участие в надпреварата през есента на местните избори.

Пред журналисти днес „Кауза Разград“ представиха още д-р Селиме Карагьозова,  братът на Калоян Монев – Антон Монев и Благой Благоев.

Д-р Калоян Монев ще е водач на листата на „Кауза Разград“, в нея ще има учители, лекари, юристи, представители на фенклуба на „Лудогорец“. Тя ще бъде много представителна с много млади хора и ще бъде оповестена в средата на август, обяви днес настоящият общински съветник от „Кауза Разград“ Божинел Христов.

„Листата ни ще бъде от готини  и можещи хора, много различна от тези, които ще представят класическите партии. Ще влезем в управлението с нова емоция и усмивката на младите, без която градът е черно-бял“, каза Калоян Монев.

„Точно защото сме различни, можем да бъдем както партньор, така и коректив на управлението. Това сме доказали през годините. Сега ще покажем, че можем да бъдем и алтернатива на това управление“, категоричен е кандидатът за кмет на Разград.

Монев припомни и някои от най-важните случили се и случващи се сега в града и общината неща, инициирани тъкмо от „Кауза Разград“: още през 2014 година – предложението Общината да подкрепя даровити деца; в началото на изтичащия вече мандата – предложението за концесията на стадиона; няколко месеца по –късно – спасяването на лъвчетата от зоокъта, поставяне и решаване на проблеми от градската инфраструктура, зелената система и чистотата на въздуха в Разград.

„Ще въведем нов, съвременен модел с абсолютно прозрачно управление, с възможност всички хора с рационални идеи и предложения да ги представят и реализират – нещо, което сегашните управляващи просто не допускат. И тази възможност за комуникация с нас ще започне още сега, включително и със нови социални канали, които ще създадем и които ще работят по време на предизборната кампания“, обяви Калоян Монев.

Той каза още, че формулата за  участие в изборите на „Кауза Разград“ още не е уточнена, но обяви в аванс, че сдружението подготвя свои кандидати за кметове и на част от селата на общината, „защото на хората и там им е писнало от това управление“.

Калоян Монев е адвокат, доктор по „Гражданско и семейно право“, втори мандат общински съветник , в момента зам.-председател на този Общински съвет. Семеен, след няколко месеца ще навърши 40 години.

На пресконференцията днес бе коментирана и новината, че прокуратурата атакува данъка за колите в Разград. „По време на дебата на сесията през януари местната управа твърдеше, че на електронната поща няма постъпило предложение от граждани за други варианти на налога. Оказва се обаче, че електронно писмо е пратил Благой Благоев. „Когато поискахме справка затова, ни казаха уча няма такива писма. Сега прокуратурата дока обратното. Вероятно чистачката с парцал неволна е натиснала бутона „delite“ на клавиатурата“, с усмивка коментира ситуацията Калоян Монев, а Божинел Христов  продължи в същия тон: „Щом за кмета хората от „Кауза Разград“ са „интернет-бандити“, то тогава той би трябвало да е „г-н Delite“=

 

/e-Razgrad/

Hits: 42

7 Replies to “Д-р Калоян Монев – кандидатът за кмет от „Кауза Разград“”

  1. Вярвам в този младеж много е успешен и ще го подкрепя.

  2. Само напред и нагоре! Изринете статуквото в хубавия ни град защото го заслужаваме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.