Държавата помага на разградската болница за допълнително оборудване за борба с коронавируса

Многопрофилната болница за активно лечение  „Св.Иван Рилски” в Разград получава допълнително финансиране за нова рентгенова тръба за скенера и дигитален подвижен графичен рентген.

Средствата за новото оборудване се осигуряват от Министерството на здравеопазването.

Разградската болница  е областна и обслужва  населението в Разградски регион. От  началото на обявената епидемична обстановка със заповед на министъра на здравеопазването бяха определени отделенията и леглата за пациенти с COVID-19. В лечебното заведение разполага със 107 легла, за които има сключен анекс със Здравната каса. Допълнително разкритите легла за пациенти с COVID-19  са чрез вътрешно преструктуриране за сметка на леглата в останалите отделения.

От болницата информират още, че началото на месец май броят на пациентите с COVID-19, нуждаещи се от стационарно лечение, прогресивно нараства. В същото време общинските болници не поемат пациенти с тежка клиника на COVID-19 и ги насочват към Разград. За периода май – ноември 2020 година през болницата са преминали 469 пациенти с COVID-19, на които са извършени образни изследвания и при необходимост уточняване със скенер.

Съществен проблем се оказва медицинската апаратура в Отделението по образна диагностика, което разполага със скенер и един стационарен апарат за графии, силно амортизирани, и един портативен апарат. С тези апарати се обслужват стационираните пациенти, включително и тези с COVID-19.

Ръководството на болницата най-сърдечно  благодари за съпричастността, добрата воля и подкрепата, която получава. И е убедено, че с този жест работата на медиците ще се облекчи.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.