Дрога – и у мъже, и у жени, и у шофьори

В полицейския бюлетин е пълно със случаи на засечена дрога – и у мъже, и у жени, и у шофьори.

18-годишен младеж от Цар Калоян и 19-годишният му спътник от село Недоклан са хванати с няколко вида дрога в Разград, съобщиха от ОД на МВР. В хода на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ е спрян автомобил „БМВ“, с който двамата се придвижвали. При извършената около 19.30 часа на 21 юли проверка в колата са открити 23,10 грама тревиста маса в найлонов пакет, която при тестване реагира на марихуана. При личен обиск у пътника са намерени 2 хапчета метаамфетамин, пликче с бяло кристалообразно вещество /амфетамин/ и плик с бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин. Последвали процесуално-следствени действия, при които е извършен оглед встрани от автобусна спирка на бул. „Априлско въстание“ в Разград. В изоставена автомобилна гума са намерени 2 джъмпера с тегло 2,35 грама, чието съдържание реагира на канабис. По случая се води досъдебно производство.

И 23-годишен мъж от Разград е задържан за притежание на дрога. Около 18 часа на 21 юли в междублоково пространство в жк „Васил Левски“ е установено, че младежът държи две пликчета с тегло 2,1 грама суха тревиста маса, която при тестване реагира положително на канабис. Започнато е разследване.

26-годишна жена от Разград също е хваната с наркотици. При полицейска проверка, извършена в задблоково пространство по улица „Искър“ около 15.30 часа на 21 юли е установено, че жената притежава тревиста маса. След тестване на веществото с нарко-полеви тест, същото реагира положително на марихуана. Започната е проверка.

В Севар пък е задържан 32-годишен мъж за шофиране след употреба на дрога. Управляваният от него автомобил „Мерцедес“ е спрян около 23 часа на 21 юли. В хода на полицейската проверка е установено, че водачът не притежава шофьорска книжка. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на амфетамин и метаамфетамин. Образувано е бързо производство.

Полицаи спрели лек автомобил „Опел Мерива“ около 16.20 часа на 21 юли по улица „Васил Левски“ в Разград. В хода на полицейската проверка е установено, че 37-годишният водач шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на метаамфетамин. Задържан е, по случая е образувано досъдебно производство.

/e-Razgrad/

Hits: 315

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.