До понеделник – полицейска акция за колани и детски столчета в колите

От 4 април стратира операция „Обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски“ по линия на ROADPOL. Контролните действия на Пътна полиция ще продължат до 10 април включително. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

583 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 28 март до 3 април 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 692 фиша и 52 акта.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на две моторни превозни средства – в единия от случаите причината е неправоспособност на шофьора, а в другия – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

В хода на проведената специализирана полицейска операция от 19:00 часа на 31.03.2022 г. до 21:00 часа на 03.04.2022 г. са проверени 503 превозни средства и 628 лица. Установени са 15 нарушения за неправилно изпреварване, 4 за отнето предимство и 3 за неизползване на обезопасителни колани.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.