Достойно есть! Благотворително драг и дрифт рали осигури нов кувьоз за болницата в Кубрат

През април ентусиасти и доброволци постигнаха огромен успех с благотворително драг и дрифт рали в Разградско.

Събитието събра многобройна публика и състезатели от цялата страна, но и необходимите 40 000 лева за на нов, модерен транспортен кувьоз за Многопрофилната болница за активно лечение в  Кубрат.

Организаторите: Ивайло Иванов и Мартин Тодоров, успяха да мобилизират общността и да превърнат мечтата на болницата в лудогорския град в реалност. С усилията на тях и техния екип, Община Кубрат и на много хора кувьозът е вече в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата. Днес той бе приет лично от д-р Леман Балканджиева, управител на лечебното заведение и кметът на Кубрат Алкин Неби. Д-р Росица Димитрова, завеждаща отделението, сподели, че новият транспортен кувьоз значително ще подобри условията за работа на неонатологичния екип, особено при спешни случаи.

Въпреки спънките и трудностите “екипът на юнаците”, както днес бяха определени от медиците Марин и Ивайло, са се справили повече от чудесно, тъй като с остатъка от набраната сума и след консултации с лекарите, са осигурени два нови аспиратора и шини на стойност 2000 лв. за дете от село Беловец.

“С останалата сума ще поставим началото на друг наш проект, който обаче ще запазим в тайна засега, тъй като искаме да е изненада за всички. Идеята за купуването на кувьоз ни дойде спонтанно. Първия п ът помогнахме на дете с бъбречни проблеми, а сега искахме да помогнем на много деца, които имат нужда от подобна медицинска техника. Ние просто правим нещата, каквито трябва да – правилни. Не случайно сме избрали болницата в Кубрат, защото това е нашата болница, а не друга”, категорични бяха Ивайло Иванов и Мартин Тодоров.

Радослав СТОЙКОВ, пресцентър на Община Кубрат

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.