Добрите практики на Фондация “Обществен дарителски фонд за Разград“ – на национална конференция

Добрите практики на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ ще бъдат представени на национална конференция в края на тази седмица.

На форума „Нови възможности за гражданско участие при реализация политиките за предоставяне на социални услуги“ ще бъдат представени резултатите по проект „Решения за по-широко гражданско участие в политиката по предоставяне на социални услуги“, финансиран по ОП „Добро управление“.

Домакин на конференцията от 24 до 26 юли е хотел „Вила дела Роса“ – Разград. Откриването е в 15.00 часа в петък.

Проектът се реализира от Сдружение „Инициатива за развитие“ в партньорство с Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“. В рамките на конференцията ще бъдат представени конкретни предложения и решения за засилване ролята на гражданското общество и бизнеса в процесите по формулиране, изпълнение и мониторинг на държавната политика по предоставяне на социални услуги, което е и основната цел на проекта.

Пред участниците ще бъдат представени две проучвания (сред НПО, бизнес, граждани и сред администрации) за гледните им точки относно гражданското участие  в процеса по формулиране и прилагане на политиките, касаещи социалните услуги, както и добри практики от отношенията между Сдружението с нестопанска цел  „Феникс“ и Областна администрация – Разград.

В културната програма на програмата на конференцията са предвидени още посещения в древния Абритус и новоизграждаща се детска площадка, включително за деца със специални потребности – съвместна инициатива на Сдружение „Лудогорие“, Община Разград, Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и бизнеса.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.