Добрин Добрев се срещна с председателите на пенсионерски клубове от общината

Кметът на Разград Добрин Добрев продължи традицията от предходни мандати и се срещна предпразнично с председателите на над 20 пенсионерски клуба от общината, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Срещата започна със спазване на народния обичай: един от представителите на клубовете – Петър Николаев, сурвака кмета с изработена в Побит камък сурвакница и с традиционни наричания за благодатна година. Председателят на Областния съвет на Съюза на пенсионерите Иванка Добрева също взе сурвакницата, но обогати наричанията с желание на възрастните хора Дядо Коледа да им донесе късмет – „екскурзия в чужбина“.

Добрин Добрев пожела спорна, здрава и щастлива Нова година на представителите на пенсионерските клубове. Пред тях той припомни някои от проектите, реализирани в общината през отминаващата година, анонсира и приоритетите за следващата. Пенсионерите благодариха за помощта, която Община Разград и лично Д. Добрев им е оказвал, споделиха и идеи за подобряване на дейността на клубовете, в реализацията на които се надяват на подкрепа от местната власт. Сред тях е идеята да се оборудва помещение в централната част на града, за да е удобно за живеещите в различни райони, което да функционира като тип рехабилитационен център – с уреди за различни упражнения, свързани със здравето на възрастните хора. Представители на самодейни състави апелираха за подкрепа под формата на осигуряване на транспорт за участията им във фестивали и конкурси. Председателите на пенсионерските клубове поискаха още да се разшири обхвата на домашния социален патронаж, тъй като има много желаещи да използват предоставените качествени услуги. Дейността на патронажа в Разград се съизмерва с работата на патронажа в далеч по-голям рад като Бургас, където също осигуряват храна за около 500 човека – коментира Д. Добрев. Работата на патронажите е обсъждана на работна среща на местните власти с министъра на социалната политика Иванка Шалапатова – разказа още кметът, който участва в дискусията миналата седмица.

Добрин Добрев увери възрастните хора, че по разрешаването на проблемите ще се работи при наличие на финансови възможности за това.

В края на срещата си с пенсионерите той подари на всеки от гостите си рекламни материали на Община Разград за 2024 г.

/e-Razgrad/

Hits: 208

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.