Добрин Добрев прие двама вицепрезиденти на КНСБ

Кметът на Разград Добрин Добрев се срещна с вицепрезидентите на КНСБ Тодор Капитанов и Огнян Атанасов, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Посещението им в Разград бе част от кампанията на синдиката „По-високи доходи с твоя синдикат“.

Увеличението на минималната работна заплата и начина, по който се отразява това на средната работна заплата, бе сред темите на дискусията между градоначалника и профсъюзните лидери. Добрин обрев изрази мнение, че минималната заплата трябва да гарантира нормално качество на живот и не би следвало да е обвързана със средната работна заплата. Той увери, че Община Разград е сред общините, които още в началото на годината в бюджета си са заложили увеличението на минималната заплата.

В отговор на въпрос на синдикалистите кметът увери, че скоро ще се проведе заседание на Съвет за тристранно сътрудничество в общината.

Вицепрезидентите на КНСБ се интересуваха и дали в Разград е подписан Колективен трудов договор в областта на училищното здравеопазване. Добрин Добрев съобщи, че КТД в училищното здравеопазване е подписан преди около 2 месеца и е със срок 2 години.

Кметът и синдикалистите се обединиха около становището, че сред основните проблеми за икономиката в общината е липсата на кадри, затова вече е в региона има внос на работна ръка в някои предприятия от други  държави.

В срещата участва и регионалният координатор на КНСБ в Разградска област Грациела Ранкова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.