Днес започва предварителният обход на районите на пробното преброяване

Обучение на хората, които от днес ще извършат предварителен обход на районите на пробното преброяване на населението и жилищния фонд през 2020 г., се проведе в  Община Разград.

Част от Разград и село Ясеновец са един от трите района в страната, където между 27 март и 2 април ще се проведе пробното преброяване, организирано от Националния статистически институт.

Между 9 и 13 март двете населени места ще бъдат посетени от общо 7 служебни лица, за да съберат информация за местоположението на сградите и след това за пробното преброяване да се разпределят преброителните участъци. От НСИ призовават гражданите да оказват съдействие на служебните лица.

Те ще описват адресите, вида на сградата – къща или блок, броя на етажите в сградата и приблизителния брой на жилищата. Ангажираните на този етап от пробното преброяване няма да влизат в самите жилища, ще се идентифицират с баджове, а ако жителите на районите, които посетят, имат притеснения относно дейността им, могат да направят справка на тел. (02) 9857 729 или на сайта на пробното преброяване https://census2021.bg/.

Районите ще се посещават в светлата част на денонощието.

Припомняме, че пробното преброяване ще се проведе в част от общинския център Разград  – участъкът между път околовръстното и река Бели Лом, вилните зони в местностите Стражецки лозя, Изгрев и Простор и  Западна промишлена зона, както и в цялото село Ясеновец.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.