Днес в Разградско стартира полицейска операция за скорост по пътищата

В операцията ще се използват всички автоматизирани технически средства за контрол, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Скорост“ ще се проведе от 16.00 часа на 13 май до 16.00 часа на 20 май на територията на ОД на МВР-Разград. Според изготвения анализ нарушенията, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост за движение, са признати като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни произшествия и смърт на пътя.

На територията на ОД на МВР-Разград през 2019 година заради несъобразена скорост са възникнали 38 тежки ПТП, при които са загинали  5-ма и са пострадали  57 души.  От началото на 2020 година до 13 май са регистрирани 122 пътно-транспортни произшествия, от които 33 тежки с 2-ма загинали и 41 ранени. В тази връзка разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за спазване на разрешените скорости, подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими в населените места и републиканската пътна мрежа, ще се проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

В специализираната полицейска операция ще се използват всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта, преминали метрологична проверка, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

/e-Razgrad/

 

 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.