Димана Йорданова – златна на троен скок на републиканското

Медала си шампионката получи лично от министър Красен Кралев, който обеща да съдейства на Община Разград за изграждане на писта за лека атлетика в столицата на Лудогорието * В подготовката и участие в състезания Димана е подкрепяна от „Лудогорско пиле“

На националният шампионат по лека атлетика за мъже и жени се проведе в зала „Асикс арена“ в София Димана Йорданова от СКЛА „Лудогорец“ – Разград стана шампионка на троен скок при жените с 12.72 м. Това е неин личен резултат, казва треньорът Красен Цонев. И допълва, че Димана защити титлата си от миналата година. При това в конкуренция с още седем състезателки. Златният медал шампионката получи лично от министъра на спорта Красен Кралев, който обещал да съдейства на Община Разград за изграждането на писта за лека атлетика в столицата на Лудогорието.

Димана участва и в скока на дължина – 5.48 м, постижение, което я изкачи на шесто място. Участието на талантливата лекоатлетка в първенството бе финансово подкрепено от фирма „Пилко“, популярна с търговската си марка „Лудогорски пиле“. Фирмата се грижи иса подготовката и физическото състояние на Димана.

В шампионата СКЛА „Лудогорец“ участва със седем състезатели. Много добре се представиха в щафетата при девойките Красимира Василева, Василена Накова, Виктория Руменова и Екатерина Начева – шести място, което помогна на отбора жени да се класира девети в конкуренция със 121 клуба от страната.

При мъжете след тежка контузия в секторите се завърна Венелин Цонев, който стана шести на 60 м с препятствия. Владислав Димитров се класира десети на гюле.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.