Димана Захариева – шампионка на България в тройния скок

Димана Захариева от СКЛА „Лудогорец“ се пребори за златото при жените на националния шампионат в зала по лека атлетика в София.

Учителката по физкултура в ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Разград, завоюва титлата с резултат 12.58 м. Втората – Надежда Враджева, от „Ботев“ /Пловдив/ – постигна 12.41 м, а тетата – Михаела Иванова – „Джордан“ /Благоевград/ – 12.04 м. Припомняме, че за втори път Димана става шампионка в тройния скок в зала – първият път бе през 2020 година.

Изключителен успех за разградския клуб бе и представянето в тройния скок при мъжете, съолбщи треньорът Красен Цонев. Там бронзов медал взе 18-годишният разградчанин Лъчезар Вълчев – две години по-малък от шампиона Божидар Съръбоюков от Харманли. Резултатът от 16.01 м на Лъчезар обаче е най-добър в света за годината при юношите до 18 години и той постига за втори път от началото на годината.

Краснен Цонев и възпитаниците му отново благодарят на „Амета“ с марката „Лудогорски пиле“ за подкрепата в подготовката и участията в състезанията.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.