Диалог за младежта

Кметът Добрин Добрев се включи в „Диалог за младежта“ – дискусия, организирана от Национален младежки форум, в която участваха над 20 млади хора от Разград.
На срещата бе представен Диалога на ЕС по въпросите за младежта – консултативен механизъм, който позволява на младежи от континента да участват в процесите на вземане на решения на най-високо ниво и да задават дневния ред на политиката на младежта на континента, съобщиха от пресслужбата на местната администрация. Добрин Добрев заедно с ресорния зам.-кмет Елка Неделчева се включиха в последната част от дискусията – „Диалог с местната власт“. Пред тях младите хора, разпределени в четири групи, представиха своите очаквания и препоръки към местната управа. Те заявиха, че искат да имат повече възможности за развлечение като зала за боулинг и караоке, да се създаде Младежки общински съвет, да има повече клубове по интереси, възможности за изграждане на спортни клубове в училищата, информираност по отношение на зависимостите, графити вместо сиви пространства, реализация на проекти по програма „Еразъм”, възможности за стажове, младежки пространства от типа на беседки с възможности за учене и четене, нови специалности в училищата, изучаване на повече езици, възможности за придобиване на финансова грамотност, финансиране за участие в олимпиади и състезания и други.

Кметът обясни, че предстои възобновяване на дейността на Младежкия общински съвет, чиято работа бе прекъсната по време на пандемията от COVID-19. Във връзка със заниманията по интереси Добрин Добрев припомни, че в Разград съществуват три центъра за подкрепа и личностно развитие – ЦРД, ЦУТНТ и УСШ, в които има формации по интереси в различни сфери. Кметът съобщи още, че през юни започна изграждането на Младежки център в бившия МУЦ, където ще има конферентна зала, арт зала, зала за прожекции и представления, компютърна зала, спортна зала, а също и кампус за 15 човека.

Елка Неделчева уточни, че част от очакванията на младите хора са от компетенциите на училищните директори и им препоръча да отстояват своите искания. Друга част от очакванията пък са свързани с частна инициатива, допълни Добрин Добрев. По отношение на въпроса за разделното събирате на отпадъци, той препоръча на младежите да проявяват нулева толерантност към вандалски прояви и нередности и да информират за тях компетентните институции.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.