Джипо Джипов – водач на листата на коалиция ПП-ДБ в Разград: БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО, РАЗВИТИЕТО НА ЛУДОГОРИЕТО ТРЯБВА ДА Е ЧАСТ ОТ НЕГОВАТА ПРОГРАМА

Проспериращите държави имат отворени, дигитални, модерни институции, в бедните държави  те са затворени, бюрократични и зависят от политиката

 Заставам пред вас като гражданин, който иска модерна и справедлива България. Държава, която дава  добро образование и има модерно здравеопазване, България, която запазва децата си  тук, където са родени.

С това признание на Джипо Джипов започна срещата на кандидатите за народни представители на коалиция ПП-ДБ с представителите на бизнеса и симпатизанти на дясната коалиция. В препълненото фоайе на Общинския културен център се бяха събрали над 200 души от различни съсловия, които активно  подкрепят идеите за промяна и модернизация на страната.

България тъпче на едно място. Преди 3-4 месеца пак бях на тази сцена и пред вас казах, че някой иска да открадне бъдещето ни. Сега всеки ден от телевизора ни обясняват, кой по какъв начин щял да купува гласове. Ние се превърнахме в държава от третия, не от петия свят.

Истината е една – можем да спрем това с

ясен политически акт на гласуване,

категоричен бе Джипов.

Демократично мислещите, свободните, активни хора в Разград сме голяма и силна общност. Когато всеки от нас заяви позицията си с гласуване, ние ще занулим порочната им схема с купения вот.  Всеки наш глас има огромно значение, убедено  заяви  водачът на листата на ПП-ДБ.

Джипо Джипов припомни, че наскоро бяха обявени  тримата  носители на Нобелова награда за икономика за тази година. Това са трима професори от САЩ, които с научни изследвания доказаха, че просперитетът на една нация е тясно свързан с нейните институции. Проспериращите държави имат отворени, дигитални, модерни институции, отворени към бизнеса и към човешкия потенциал.

Бедните държави от друга страна имат затворени, бюрократични институции, зависещи от политиката. Вие може да прецените реално  каква държава е нашата. И да си отговорим искаме ли да вървим напред?

Водачът на листата призна, че най-важният въпрос, който избирателите днес поставят е дали след тези избори  България ще има правителство.

България трябва да има правителство,

и то трябва да има  3 ясни  хоризонта:

краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма за развитие, но не за Благоевград, Шумен или Кърджали при цялото ми уважение към хората там, а за Лудогорието. Защото ние живеем тук, тук правим бизнес, тук отглеждаме децата си. И  когато се предложи програма за нашия регион, и я обсъдим с гражданите, аз ще дам моя глас за такова правителство.

Време е Лудогорието да получи своето отчетливо място на картата на България. Когато в народното събрание се гласуват закони или  наредби, аз ще следя има ли анализ, как тези промени влияят на местния магазин в село Карамихал или на обувната фабрика в Езеерче. И ще подкрепям само промени, които правят нашия живот по-добър, обясни кандидатът на ПП-ДБ.

Освен водача на листата пред събралите се говори и  кандидатът за народен представител от Завет Нихат Расим -Яши. Аз ще гласувам. Моят избор е съзнателен, осмислил съм решението си. Ще дам доверието си за коалиция ПП-ДБ, независимо, че заради липсата на достатъчно опит, те направиха и грешки. Но помислете си – ако не беше тази  политическа сила, която се подкрепя от демократичната общност, какъв избор остава за  България – ГЕРБ, ДПС, Възраждане. Това ли искаме?, риторично попита Яши.

Той изрази недоумението си как в България се говори, че  хора, завършили Харвард не знаят и не могат. Как политик, признал, че е прочел в живота си една книга, оценява негативно академик и учен, признат по целия свят. Не искам да живеем в такава държава, не искам децата ни да вземат пример от тези, дето  се хвалят, че са прости и простите ги избирали да управляват, обясни Расим.

Думата взе и кандидатът за народен представител Иво Димитров. Той каза, че се връща активно в политиката, за да подкрепи младия водач на листата на ПП-ДБ, убеден, че в Народното събрание Джипо би бил истинският глас на Разград. Той е израснал тук, пред нашите очи. Обещава само това, което може да изпълни, и никога не  забравя поетите обещания. Знам, че като народен представител, той ще работи нещата в Лудогорието да се случват, каза в заключение Иво Димитров.

Срещата продължи в неформални  разговори и дискусии между кандидатите за народни представители и техните  съмишленици.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.