Деян ПЕЙЧЕВ – кандидат за народен представител от „Демократична България“,  лидер на „Зелено движение“  в Разград: ДЪЛГЪТ НА НАС, МЛАДИТЕ ХОРА, Е ДА ОПАЗИМ БЪЛГАРИЯ  ЧИСТА И ЗЕЛЕНА

В последното десетилетие в България се развихри безогледна експлоатация и разхищаване на природните ресурси. Корупционните схеми на ГЕРБ и липсата на реформи във важни сектори на икономиката, които да ориентират производствата към нисковъглеродни технологии направиха така, щото водата, земята, въздухът, горите  у нас  безоотговорно се замърсяват, природата се унищожава, а хората живеят в зарината от боклуци държава.

Аз съм един от основателите на Политическа партия  „Зелено движение“ в Разград. Заедно с моите приятели и  съмишленици, повечето от които млади хора, вярваме че гражданите могат и са длъжни да се борят природата и светът около тях да останат чисти и зелени и за следващите поколения.

Днес 65% от българите, които живеем в градовете, дишаме  въздух с над допустимите  нива на замърсяване. Преди три години аз бях първият в Разград, който организира подписка срещу обгазяването на  атмосферата в нашия град. Подкрепиха ме 1100 души.

И тогава , и сега считам, че в основата на замърсяването на природата стои неефективният контрол от страна на институциите. А правната среда на създадените от ГЕРБ и партньорите им във властта закони поощрява  варварската експлоатация  на природните ресурси в България.

Ние, от „Зелено движение“ сме хора, които не се страхуваме да отстояваме нашата кауза за чиста и зелена природа. Въпреки безогледния натиск на властниците, ние  водихме битки, които мнозина считаха за обречени. И попречихме на мафията да заграби напълно Пирин, Рила, Витоша, Странджа, плажовете на Иракли и Карадере.

Ние искаме да запазим  ресурсите на България за нас и за децата ни. Против сме да се изсичат безогледно горите, да се копаят незаконно  коритата на реките за  нерагламентиран добив на инертни материали. Против сме източването на язовирите в полза на частни интереси, презастрояването на градовете и курортните местности, унищожаването на защитените територии и съсипване на биоразнообразието в природата. Ние не само сме против, но ще спрем зариването на България с отпадъци, нерагламентираното внасяне на боклук от чужбина.

Ние, от „Зелено Движение“, сме част от Обединението „Демократична България“. Искаме доверие от вас, хората в Разградска област, за да помогнем да спрат  издевателствата с българската природа.

Наш ангажимент е  защитата правата на всеки човек, независимо къде живее. Заради кражбите, корупцията и износените ВиК мрежи в момента хората в региони като нашия плащат висока цена на водата. Липсата на реформи във водния сектор бърка дълбоко в джоба на гражданите, срещу което те получават  некачествена услуга.

Ще спрем  незаконните и неустойчиви сечи. Знаем как и можем да опазим на 100%  вековните гори на България, а до 2050 година да увеличим с 20%  зеленото богатство  на нашата природа.

Европейският зелен пакт, с амбициозната му цел за въглеродна неутралност до 2050 г., за спиране на замърсяването и загубата на биоразнообразието, е безпрецедентна възможност. Той отваря пространство за привличане на публични и частни инвестиции, за трансфер на технологии и експертиза, както и за законодателни промени, които могат да доведат до трансформация в посока високоефективна нулевовъглеродна икономика.

Напълно подкрепяме тази цел и ще се възползваме максимално от възможностите, предлагани от Зеления пакт.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.