Деца от „Елбетица“ и „Хорце“ участваха в концерти в Ескишехир, посветени на националния празник на Турция

По покана на турската община побратим на Разград Одунпазаръ деца от Танцова работилница „Елбетица“ от ДТШ „Хорце“ към ЦРД посетиха град Ескишехир, Турция, и участваха в програмата, посветена на националния празник на южната ни съседка, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Одунпазаръ е съставна община от град Ескишехир. Сътрудничеството между Разград и Одунпазаръ датира от 2012 г.

Танцьорите на Румен и Жулиета Иванови взеха участие в четиридневни тържества за Националния празник 29 октомври, за 100-годишнината от обявяването на Турция за република и основаването на град Ескишехир. Празникът бе отбелязан с  богата културна и развлекателна програма, а освен българската група в него взеха участие и групи от други градове на Турция, както и от Косово и Кипър.

Българската група с ръководител директора на ЦРД Даниела Куртева се срещна с кмета и ръководството на Община Одунпазаръ – Казъм Курт. Децата се запознаха и с местни културни забележителности.

Изпълненията на малките танцьори от Разград предизвикаха много радост,  бурни аплодисменти  и мили спомени, особено в българските преселници. Дълго след тяхното представяне, хората имаха желание да се снимат с децата.

Децата, родителите и ръководството на Центъра за работа с деца изказват благодарности към заместник-кмета и изпълняващ длъжността кмет на община Разград Полина Иванова и на отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ за предоставената възможност и за помощта, която им бе оказана при организиране на пътуването.

/e-Razgrad/

Hits: 44

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.