Деца в състезание за развиване на интелекта

Кметът Добрин Добрев и зам.-областният управител Ивелина Игнатова приветстваха учениците и организаторите на първото в Разград коледно състезание под надслов „Да си умен е модерно”.

То се организира от Академия за обучение „Тиара” – представител на Академия за развитие на интелекта „Амакидс”. В Академията се прилагат иновативни образователни методи за обучение на децата в направленията: ментална аритметика, амаматика, меморика – развитие на паметта, либерика – бързо четене за деца, английски език. В Разград занимания се провеждат от 4 години, като вече са обучени над 350 деца. В момента под формата на занимания по интереси занятия се провеждат в три разградски училища: ОУ „Отец Паисий”, ОУ „Ив.С.Тургенев” и ОУ „Н.Икономов”.

Домакин на състезанието сега бе ОУ „Отец Паисий”. В част от кабинетите на училището се провеждат състезателните етапи, а във фоайето имаше коледен базар от изработени от децата коледни артикули, средствата от базара са за подпомагане дейността на Академията. Има и изложба-конкурс под надслов „Откраднато време с детето”, в нея са подредени изработени от деца и родители къщички за птици, абакуси – сметала и оригинални макети.

В състезанието участватха 70 деца – 45 от Разград и 25 от Русе.

В приветствието си кметътпожела състезанието да се превърне в традиционно. Той допълни, че прилагането на иновативни образователни методи е важно за подрастващите и отправи пожелания възпитаниците на Академията да продължат да развиват уменията си и да прославят не само Разград, но и България. На малките участници в състезанието Добрин Добрев пожела Дядо Коледа да донесе най-хубавите подаръци.

Зам.-областният управител Ивелина Игнатова в приветствието си каза, че за нея е изключително приятно, че толкова много деца са се събрали заради математика. Въпреки че това е състезание, няма значение кой има по-добри резултати – вие вече сте победители, защото имате желанието да овладявате науката и математиката“, каза тя в поздрава си и пожела на всички весела ваканция., Поздравления поднесоха и началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, и директорът на училището домакин Мирослав Минков.

Музикални поздрави към отправиха талантливи деца от Разград и Русе.

След церемонията по откриването на състезанието Мирослав Минков представи на кмета оборудваните помещения за обучение в СТЕМ-среда, сподели и идеите за реализация на следващи проекти, свързани с подобряване на условията за обучение на децата.

/e-Razgrad/

Hits: 26

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.