Децата на Разград отново в акцията „Бонбони за смет”

И тази година най-малките жители на Разград се включиха в акцията „Бонбони за смет”, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Срещу торбичка с боклук, събран от обществени площи в районите, където живеят малчуганите, всяко дете получаваше торбичка с лакомства – 8 вида сладки и солени вкуснотии и талонче за томбола с допълнителни награди, която ще бъде изтеглена на 9 май, когато се отчита кампанията по пролетното хигиенизиране, организирана от Община Разград.
Акцията „Бонбони за смет” се проведе в три пункта в различни райони на Разград – в жк „Орел”; в градинката до хотел „Централ” и в градинката до обръщалото в квартал “Абритус” /Водна централа/.
Петгодишната Радослава бе първа пред пункта в жк „Орел”. След като напълниха заедно едно торбичка с отпадъци бащата на момичето Красен Йорданов благодари на Община Разград за инициативата, която по думите му допринася за по-доброто възпитание и култура на децата.Сред първите пред пункта в жк „Орел” бяха и 7-годишната Елеонора и 6-годишната Валерия. Двете момичета са внучки на една от авторките на идеята в Разград да се провежда тази инициатива – зам.-кметът Елка Неделчева, която припомни, че стартът на „Бонбони за смет” по аналогия с приказката „Сливи за смет” е преди повече от 20 години. Тогава Неделчева е експерт „Връзки с обществеността” в Община Разград.
И към другите пунктове децата идваха, придружени от майките, татковците, бабите и дядовците си и заедно почистваха околността. Мнозина се връщаха и повторно за още торбички, в които да продължат събирането на боклуци.
Общо 300 торбички с лакомства бяха предвидени за участниците.
Вижте още снимки на Фейсбук страницата на Община Разград.
/e-Razgrad/

Hits: 103

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.