Дете на една година от Разград сред последните заразени с COVID-19 в областта

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, през последните дни са регистрирани седем нови случая на заразени с COVID-19 жители на областта.

На 04.09.2020 г. заразените са двама: жена на 78 години от Благоево. Хоспитализирана в изолатор на отделението по пневмология и фтизиатрия  на разградската болница. Страда и от артериална хипертония  II степен.

Вторият случай е жена на 60 г. от Исперих. Предписана й е домашна изолация за 14 дни. Има и артериална хипертония  II степен.

На 6 септември случаите са четири. Сред тях дете на една година от Разград. Детето е без клинични оплаквания, сега е домашна изолация за 14 дни, Няма придружаващи заболявания.

Жена на 70 г. от Цар Калоян е в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия на болницата в Разград и с артериална хипертония  II степен.

28-годишна от Разград и мъж на 42 г. от село Севар са без клинични оплаквания и странични заболявания, но са в домашна изолация за 14 дни.

На 8 септември регистрираният с коронавирус е един – мъж на 78 г. от Цар Калоян. Той е в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия на разградската болница още с бронхиална астма, мозъчно-съдова болест, хронична сърдечна недостатъчност и паркинсонова болест.

РЗИ – Разград информира, че към днешна дата общият брой на регистрираните случаи от COVID-19 в областта е 168, от тях активните са 21, на домашно лечение са 13 заболели, а хоспитализираните лица са 8.

За миналата седмица са оздравели трима, заболели от коронавирус, няма починали, новорегистрираните случаи са 12, общият брой на поставените под карантина е 30.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.