Десислава Ахладова е новият министър на правосъдието

В отсъствието на премиера Бойко Борисов депутатите в Народното събрание гласуваха Десислава Ахладова да е новият министър на правосъдието.
Тя беше представена от вицепремиера Екатерина Захариева, като нито депутатите, нито журналистите разбраха какви са мотивите на Данаил Кирилов да напусне поста. Не беше уточнено и дали рокадата в кабинета е обсъдена с коалиционните партньори.
Единственото изказване преди гласуването направи Крум Зарков (БСП), който заяви, че е важно да се знае дали министърът на правосъдието се сменя, “защото не може да пише във Фейсбук или защото не може да пише конституция”. На въпрос на “Дневник” след като положи клетва Десислава Ахладова отговори общо, че причините на Кирилов за оставката са “лични”, които той не ѝ бил излагал, въпреки че “до вчерашния ден” са работили “непрекъснато заедно”.
Пред журналисти тя заяви, че за 18-годишната си кариера е била на “всички нива в съдебната система” и два пъти е била избирана за председател на Висшия съдебен съвет, но “не е имало влияние от която и да било политическа сила”, както и че не познава депутата от ДПС Делян Пеевски.
Тя заместваше и Цецка Цачева като министър на правосъдието докато Народното събрание гласува оставката ѝ. До това развитие се стигна след след като се разбра, че е Цачева е купила апартамент в столичния квартал “Изток”, за който излезе информация, че е придобит на цени под пазарните.
Десислава Ахладова е магистър по право, като от 2014 г. е последователно председател на районния съд в Перник и председател на Административния съд в града. Зам.-министър е от май 2017 г.
Dnevnik

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.