Ден на пшеницата на опитното поле на фирма „Семпе 2“

Васил Петров и фирма „Семпе 2“ за поредна година организираха Ден на пшеницата, на който пред колеги, партньори, клиенти и търговци представиха българска и чуждестранна селекция за зърнени култури

– 36 сорта пшеница и 14 – ечемик на „Синджента България“ ЕООД, „Агредо“ ЕООД – представител на „KWS Momont“, „Лимагрейн“ и „KWS – Семена България“.

„Всеки сорт трябва да си „намери района“. Напоследък се правят все повече подобни експериментални опитни полета на различни места, за да немери наистина всеки сорт мястото си за най-добро развитие и добиви“, каза днес Васил Петров.

Според него „пазарът е напомпен“. Той очаква устойчиво добра цена, но тя ще зависи от добивите, от митническата политика на Русия, от това дали времето ще се задържи добро, докато есенниците зреят и от влиянието на международните фондове, като участници на пазара. Прогнозата му е за добив от 600 до 800 кг/дка пшеница.

Преди да покажат пшеницата и ечемика на полето, пред участниците във  форума бе направен обзор на световния зърнен пазар. Там бяха представени и партньорите на „Семпе 2“, обединени в „Семпе груп“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.