Ден на отворените врати в две разградски гимназии

В Седмицата на професионалните умения в България ученици от ПГТС „Христо Смирненски“ и ПГИ „Робер Шуман”посетиха фирми и посрещаха гости.

В подкрепа на кариерното ориентиране на ученици гимназията по транспорт и строителство посетиха фирмите „Алфахим“ – Разград, „София франс ауто“ – Русе и „Овергаз мрежи“ – Разград.

А гимназията организира и свой „Ден на отворените врати“, в който ученици от  ОУ „Васил Левски“ – Разград, СУ “Христо Ботев“ – Разград, ОУ “Кирил и Методий“ – с. Киченица и ОУ „Д-р Петър Берон“ – с. Осенец им бяха на гости. Те видяха симулатор /макет на автомобил без купе за обучение по теория и практика по специалните предмети от направление “Транспорт”/, демонстрация на диагностична апаратура и открит урок по управление на автомобил.

В Деня на отворените врати в ПГИ „Робер Шуман” бяха Галина Георгиева – временно изпълняващ длъжността кмет на Разград, представители на РУО и представители на местния бизнес. На събитието бяха представени кабинетите, професионалните направления и специалности в гимназията, както и реалните възможности за бъдещата професионална реализация на младите хора.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.