Денят на Европа в Разград

За 11-и пореден път Областният информационен център и Общината организират „Дни на Европа в Разград”. Инициативата популяризира приноса на еврофондовете за развитието на града и Лудогорието, съобщи управителят на Центъра Юлиян Данаилов.

Програмата на 9 май включва традиционната колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти и конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”.

Стартът на обиколка в 15.00 часа пред Общинския културен център. Тя се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев”. Тази година в нея се включва и Районно полицейско управление – Разград с тяхната инициатива „Движи се безопасно”. В колоезденето могат да участват индивидуално и всички желаещи жители и гости на Лудгорието, без ограничение на възрастта.

Маршрутът е от площад „Независимост” до Археологическия резерват „Абритус” и обратно. Завършилите пробега получават талони за участие в томбола в която има три маркови велосипеда и над 50 предметни награди – аксесоари и принадлежности за каране на колело.

Конкурсът за рисунка на асфалт ще започне в 17:30 часа пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров”. В него ще участват деца от Арт студио „Дъга”, Студио „Вдъхновение”, Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо техническо и научно творчество, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс”, и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения. Индивидуално могат да се включат и всички пожелали да рисуват деца до 8 клас.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи. Най-добрите ще бъдат наградени с пособия за рисуване.

Всеки участник в кампанията ще получи фланелка или шапка с логото на ОИЦ – Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията.

/e-Razgrad/

Hits: 86

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.