Дениз Хамид – новият директор на Спортното училище

Зам.-кметът и изпълняващ функциите кмет на Разград Добрин Добрев се срещна с началника на Регионално управление на образованието Ангел Петков и с новия директор на Спортното училище Дениз Хамид.

По-рано той бе представен в новата си длъжност от Ангел Петков на колектива на учебното заведение. Дениз Хамид ще е временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс за поста, след като предишният директор Иван Илиев се пенсионира.

Добрин Добрев пожела успешна работа на новия училищен директор и го увери, че има подкрепата на Община Разград в амбициите си за развитието и надграждането на постиженията на Спортното училище. Дениз Хамид представи част своите идеи за развитието на училището. Той има намерение да надгражда както по отношение на тренировъчните дейности, базата за които бе подобрена поетапно, така и по отношение на образователния процес. Според него е важно родителите на талантливите спортисти в региона да знаят, че в Спортното училище децата им се подготвят за високи спортни постижения, но и учебната част не е на заден план. Учениците получават същите знания и покриват държавните образователните стандарти, както своите връстници в другите учебни заведения. Част от шампионите са отличници и в спорта, и в училище, най-яркият пример в момента е 17-годишната пълна отличничка Фатме Шабан – шампионка по борба, чийто личен треньор е Дениз Хамид.

Учениците в Спортното училище са 117, приемът е от 8 клас, развиват се три вида спорт – борба, бокс и футбол, но новият директор има амбиции да добави и други спортове.

Дениз Хамид е на 35 години. Многократен републикански шампион по борба, два пъти медалист от Европейско първенство, има и пето място на Студентска олимпиада. Завършил е Спортно училище „Васил Левски“ – София, а след него – Националната спортна академия. През 2010 г. завършва и Стопанска академия „Димитър А.Ценов“  -Свищов, магистър по финанси и финансов мениджмънт. От 2008 г. до 2010 г. е треньор в Спортно училище – Разград, от 2010 до 2013 г. – главен експерт към Министерството на младежта и спорта за областите Разград, Търговище и Шумен. От 2013 г. досега е треньор в Спортното училище, подготвил е много републикански шампиони, освен Фатме Шабан сред изявените състезатели, на които е бил треньор, са: участниците в световни първенства Мустафа Мозак и Хюсеин Бекир, медалистът от Балканиада Хамди Басри и други.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.