Делегация от Община Разград – на празника на молдовското кметство Стаучени

Тричленна делегация от Община Разград се включиха в празника на молдовското кметство Стаучени, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

В нея участваха: началникът на отдел „Финансова политика и човешки ресурси“ Теодора Георгиева-Бонева, началник отдел „Икономически дейности“ д-р Михаил Балтаджиев и общинският съветник Али Кязимов.

Визитата на разградската делегация по покана на кмета на Стаучени Александър Ворнику бе тридневна – от 20 до 22 септември, когато в населеното място отбелязва Празника на Стаучени Рождество на Дева Мария и 156 години  от основаването на селището.

Представителите на Община Разград заедно с останалите официални делегации от полския град Сиедлец и румънските Слобозия и Стаучени посетиха празничните появи, връчиха на кмета Александър Ворнику поздравителен адрес от ръководството на Община Разград, размениха протоколни подаръци. Присъстваха и на подписването на договор за побратимяване между Стаучени и Слобозия, като бяха обсъдени и възможности за побратимяване между Разград и Стаучени.

Разградската делегация посети и местните забележителности – подземния град Крикова, светилището на Стаучени и други, при посещението си в кметство Стаучени се запозна и със спецификите на местното самоуправление в Молдова, развитието на местната икономика, култура и спорт.

/e-Razgrad

Hits: 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.